Steeds vaker zie je dat men gebruikt maakt van lease auto’s. Om hier verder op in te gaan is het belangrijk om eerst uit te leggen wat een lease auto eigenlijk is. Ze noemen het ook wel ‘koopleen’, je betaalt voor een auto waar je maar deels de verantwoordelijkheid voor draagt. Maar door dit stukje verantwoordelijkheid is een auto leasen toch anders dan een auto lenen. Wanneer je een auto leent, is de auto duidelijk nog van de ander omdat diegene nog alle verantwoordelijkheid heeft. Bij een lease auto ligt dit wat anders, je sluit een contract af waarbij je bepaalt wat er wel of niet kan gebeuren met de auto.

Vaste kosten

Een reden waarom een lease auto voor veel mensen de perfecte oplossing is, heeft vooral te maken met het geld bedrag dat van je rekening af gaat. Wanneer je een auto koopt kan dat een rib uit je lijf zijn, je betaalt een aanzienlijk bedrag en daarbij komt ook dat je nog steeds opgelopen schade zelf moet afrekenen waardoor het kan voelen als een duur grapje. Een lease.auto daarentegen heeft dit een stuk minder. Natuurlijk ben je verantwoordelijk voor kosten als er iets grandioos mis gaat maar in principe reken je elke maand een bedrag af waar veel kosten al bij in zitten, zoals benzine maar ook garagekosten en reparaties. Je weet dus precies waar je aan toe bent met een lease auto, zowel qua afspraken als qua kosten.

Eigenaar

De vraag blijft altijd wel: wie is nu eigenlijk de eigenaar? En in het geval van een lease auto is het bedrijf waarbij je de auto leaset altijd de eigenaar, maar draag je als rijder wel verantwoordelijkheid waardoor het voelt als een eigen auto. Zeker bij financial lease heb je de mogelijkheid om via je werk een auto te krijgen, of zelfs voor je eigen bedrag een wagenpark te creëren waarbij alle werknemers gebruik kunnen maken van het leasen van een auto. Door het contract wat je afsluit weet je precies wat er wel of niet mogelijk is met de auto en dit geeft een enorm gevoel van zekerheid.

Nieuw

Een ander groot voordeel is dat de auto die je krijgt heel erg nieuw is. Hierdoor is de kans op problemen met de auto heel klein. En natuurlijk is het ook gewoon prettig om plaats te nemen in een nieuwe auto. Of hij dan wel of niet helemaal van jou is maakt niet zoveel uit. Met een lease auto voelt een auto namelijk wel van jou.

Geef een reactie