De woonkamer is dé plek waar je je rust kan vinden na een lange dag werk. De naam zegt het eigenlijk al: het is de ruimte waar je het meeste leeft, waar je woont, een ruimte waar je je het meest bevind op de dag. En iedere woonkamer heeft een eigen sfeer en stijl, ontstaan door hoe men het inricht. Dat is ook het mooie van de plek, iedere woonkamer is anders door hoe persoonlijk het is om een interieur bij elkaar te brengen. Al deze keuzes samen brengen de woonkamer bij elkaar. De vloer is een heel belangrijk onderdeel van de woonkamer, daarom is het niet gek dat je lang moet nadenken voordat je weet welke vloer je wilt: sterker nog, het is hartstikke belangrijk. Het is een van de aankopen waar je het langst mee doet. Bovendien wordt het een actief onderdeel van de herinnering: het huis van vroeger heeft altijd de vloer. Er zijn een paar vloeren die super geschikt zijn voor de woonkamer, in vrijwel elk huis passen ze, ongeacht de samenstelling van de bewoners. Over deze vloeren lees je hier!

Hout

Een vloer die veel herinneringen oproept is een houten vloer: je kent wel dat gezegde over het ouderlijk huis, dat je precies weet waar het hout kraakt. En dit is wel echt wat een houten vloer doet, het brengt nostalgie naar boven en het zorgt voor een hele warme sfeer in het huis. Het enige wat lastig kan zijn is het onderhoud. Het nadeel is dat hout moeilijk te vervangen is, en wanneer iets zwaar beschadigd is, kun je het eigenlijk ook niet zo goed herstellen. Hout is eigenlijk de enige vloer waarbij beschadiging ook nog charmant kan zijn. Een hele geleefde houten vloer straalt het meeste uit.

Laminaat kopen

Laminaat is het meest bekende alternatief voor een houten vloer. Het materiaal is goedkoper maar het is nog steeds hout. Het voordeel van laminaat is dat het heel makkelijk is om schoon te houden en als er een plank beschadigd is zou je hem ook kunnen vervangen. Een ander alternatief is pvc vloeren. Deze hebben allebei een beetje hetzelfde uiterlijk maar in prijs en materiaal zijn ze net iets verschillend. Voor de woonkamer zijn ze perfect omdat er super veel soorten zijn waardoor je precies kan uitzoeken wat je denkt dat het beste past bij de woonkamer. Bovendien gaat laminaat en pvc vloeren alsnog relatief lang mee, dus aan vervangen hoef je lang niet te denken wanneer je voor deze optie gaat.

Geef een reactie