Ben jij van plan om binnenkort een citytrip te gaan doen en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een leuke bestemming? Dan is dit blog je op het lijf geschreven, want hier lees je alles wat je wil weten over de 5 leukste bestemmingen voor een citytrip in 2022.  

Keulen

De Duitse stad Keulen is een stad met een rijke historie en cultuur. De stad ligt aan de Rijnboulevard en ‘s zomers is het er goed vertoeven aan de terrassen met uitzicht op de Rijn. In de Altstadt vind je tal van bijzondere bezienswaardigheden, zoals het gotische stadhuis, de Fischmarkt, de Sint-Martinuskerk en de Dom-kathedraal. Toffe street-art en sfeervolle cafés vind je in de hippe wijk Ehrenfeld. Ook kun je in Keulen heerlijk shoppen in de wijk Belgisches Viertel en natuurlijk de bekende Engelbert Strasse. Zoals je leest is er in Keulen erg veel te zien en te beleven, waardoor een citytrip misschien te kort is om alles te kunnen zien en te doen. Het is dan ook aan te raden om je verblijf in Keulen aan te pakken als een mini Duitsland vakantie en hier bijvoorbeeld een midweek te verblijven.

 

Delft

Ook in eigen land zijn er tal van leuke steden om te bezoeken tijdens een citytrip. Veel mensen denken hierbij direct aan de vijf grootste steden van Nederland, maar ook minder bekende steden zoals Delft hebben enorm veel te bieden. De Delftse binnenstad heeft een rijke historie, wat ook direct bij aankomst zichtbaar is bij het doorgaan van de 13e-eeuwse Oostpoort. In de stad zelf kun je heerlijk winkelen, maar ook lekker genieten van een drankje en een hapje bij een van de gezellige restaurants en cafés aan het water. Delft ligt vlakbij de zee, waardoor je je citytrip gemakkelijk kunt combineren met een lekker middagje strand. Verblijven doe je in een van de Delft hotels waar je voor een scherpe prijs van alle gemakken bent voorzien. 

Brussel

De Belgische stad Brussel is een absolute aanrader als je een citytrip gaat plannen. In Brussel kun je als cultuurliefhebber je hart ophalen met de vele exposities, tentoonstellingen en voorstellingen die er op het gebied van muziek, dans en theater georganiseerd worden. Aan de Grote Markt vind je prachtige historische bouwwerken, zoals de gildehuizen, het Broodhuis en het Stadhuis. Ook de imposante kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele is een absolute must see. Shoppen doe je in Brussel in winkelcentrum City2 en uitgaan doe je in een van de vele clubs, cocktailbars of gezellige cafés.

Geef een reactie