Als je een professionele indruk achter wilt laten bij klanten dan is een goede website van groot belang. Dit zie je vooral als je het de andere kant op beredeneert. Een goed bedrijf met een slechte website laat als snel het idee achter bij mensen dat ze achterlopen of op bepaalde vlakken steken laten vallen. Dit gaat niet over de inhoud van een bedrijf, maar over wat een website op het eerste gezicht doet met de indruk die iemand heeft. Dit laat maar zien hoe belangrijk het is dat de website op orde is. Een bedrijf leunt niet per definitie op de website, maar het is wel een manier om extra klanten visueel aan te spreken en bovendien is het de plek waar klanten meteen kunnen zien wat je te bieden hebt. Een website is niet altijd even zichtbaar en vaak is men niet op de hoogte welke kansen er schuil gaan achter een zichtbare website. Steeds meer mensen gebruiken het internet en hiervan kun je ontzettend goed gebruik maken! Dit gebeurt door middel van seo en de toepassingen daarvan worden hieronder kort uitgelegd zodat je beter begrijpt hoe seo je kan helpen bij het zichtbaarder maken van je website.

Zoekresultaten

Om zichtbaar te zijn is het belangrijk dat je hoog scoort in zoekresultaten. Dit betekent wanneer er een zoekopdracht overeenkomt met wat jouw bedrijf biedt, de website van het bedrijf bijvoorbeeld op de eerste pagina van de zoekmachine terecht komt. En dit gebeurt niet zomaar. Seo staat voor Search Engine Optimalisation en is een begrip voor het proces om die plek in de zoekresultaten te verbeteren. Er wordt dus gekeken naar wat de beste strategie is voor het bedrijf en die strategie zal voor ieder bedrijf anders zijn.

Backlink

Een deel van dit proces is het creëren van een backlink. ‘wat is een backlink?’ is een veel gestelde vraag waarop het antwoord relatief kort uit te leggen is. Al is het een complex begrip, betekent het in het kort dat het een soort plattengrond betreft van teksten waar links in staan die verwijzen naar jouw website. Hierdoor denkt het algoritme van Google dat jouw website belangrijk genoeg is om op te pikken bij een zoekopdracht. Dit gebeurt aan de hand van linkbuilding seo. Linkbuilding is eigenlijk het creëren van deze teksten.

Nieuwe klanten

En uiteindelijk gaat dit vooraf aan het zorgen voor nieuwe klanten of nieuwe bezoekers aan de website. Want als je niet gezien wordt, kan ook niemand kennis maken met jouw specialiteit.

Geef een reactie