Het duurt gemiddeld tot na je veertigste, maar dan moet je er waarschijnlijk wel een keer aan geloven: een leesbril. Wanneer je al een bril voor veraf hebt, kun je die combineren met een leesbril door te kiezen voor een multifocale bril. Het grote voordeel is dan dat je niet telkens hoeft te wisselen van bril. Door je hoofd naar beneden of iets omhoog te bewegen zorg je er dan voor dat je ogen het goede deel van de bril gebruiken. Maar in veel gevallen is een leesbrilletje voldoende. Maar hoe kom je nu aan een goed exemplaar?

Een leesbril kopen bij de drogist?

Veel drogisterijen en warenhuizen verkopen leesbrillen. Je kunt daar, door telkens een andere sterkte op je neus te zetten en de lettertjes op de kaart te lezen ongeveer wel gokken welke leesbril jij nodig hebt. Maar of dat nu verstandig is? Het is wellicht een beter idee om je ogen eens goed te laten meten bij de opticien. Je weet dan zeker welke sterkte glazen je nodig hebt en dat kan je veel ellende besparen. Want ook lezen met een verkeerde sterkte van bril kan je fikse hoofdpijn opleveren. En dat wil je nu net zien te voorkomen door een leesbril aan te schaffen.

Waar kan je dan beter terecht?

Nadat je je ogen hebt laten opmeten bij een opticien kun je, online, bij Charlie Temple, een leesbril bestellen. Je kunt daar selecteren op sterkte en zo precies die bril kiezen die past bij jouw oogafwijking. Het grote voordeel is dan ook nog dat je een bril kunt kiezen die ook nog wat doet voor je uiterlijk. Niet zo'n standaard leesbrilletje. En als je écht slim bent, en dat ben je, dan bestel je direct een aantal leesbrillen van dezelfde sterkte. Je doet er dan één in iedere tas, in het laadje in de haltafel, in een van de lades in de keuken en op je nachtkastje. Maar je legt er ook één in de auto en, voor de zekerheid, één op je werk. Zo grijp je nooit meer mis. En voor de prijs hoef je het niet te laten.

Online passen is een feest!

Je kunt via de website van Charlie Temple online iedere bril passen die je maar wilt. Je zet gewoon de camera op je laptop aan en je kunt jezelf van alle kanten bekijken. Dit werkt ook ideaal voor als niet jij maar één van je (kleine) kinderen een bril nodig heeft.

Geef een reactie