Vakantie vieren kan overal: aan de andere kant van de wereld, op een camping in eigen land, in de bergen en aan zee. Maar soms zou je bijna vergeten dat een vakantie ook hartstikke goed gevierd kan worden in eigen huis en al helemaal in eigen tuin. De tuin is eigenlijk de perfecte plek om te vertoeven wanneer je vakantie hebt. Je bent thuis, je kan je ontspannen en de plek is helemaal voor jou alleen. Wat wil je nog meer? Maar om daar extra van te kunnen genieten kun je ervoor kiezen om de tuin nog meer zomer-klaar te maken! Hiervoor heb je niet veel nodig, maar een paar kleine aanpassingen kunnen je al het gevoel geven dat je er echt even helemaal uit bent.

Een lounge

In de zomeravonden lekker zitten in de buitenlucht met een drankje erbij is iets wat iedereen voor ogen heeft wanneer er wordt gepraat over een zwoele zomeravond. En hier is eigenlijk maar één ding belangrijk: lekker kunnen zitten! Met een loungeset kan dat helemaal mogelijk gemaakt worden. Natuurlijk heb je ook de stoelen aan tafel, maar niets is beter om daarna op de kussens te kunnen ploffen met de benen languit. Je kunt zo’n set zelfs gebruiken om aan te eten. Je moet het zien als de bank in de woonkamer, een plek waar je even weg kan kruipen, maar dan in de buitenlucht.

Parasol

De strandvakanties: waar je meteen aan denkt is het hete zand en natuurlijk de parasol. Het leuke van een parasol is dat het echt een zomergevoel geeft. Je haalt hem uit de schuur als het broeierig warm is en je meer verkoeling wilt in de schaduw. Je kunt hier niet alleen mee afkoelen, maar ook je tuin opleuken. Koop er een met een mooie kleur en je tuin verandert meteen in een zomers paradijs. Je kunt een parasol kopen in allerlei verschillende soorten variaties, zoals een zweefparasol bijvoorbeeld. Hierdoor kun je precies bepalen wat je zelf in huis haalt en dat maakt de aankoop nog specialer.

Verlichting

En dan kun je nog kiezen voor verlichting in de tuin. Niet perse kaarslicht, maar licht zodat je in de hele tuin nog wat groen kan zien in de avond. Handig als je nog rond wilt lopen, maar het zorgt vooral voor een hele knusse uitstraling. Wat wil je nog meer ’s avonds? Bovendien heb je hiervan eigenlijk heel weinig nodig om het er mooi uit te laten zien.

Geef een reactie